10 Liftar och en hel fjällsida ger stora möjligheter till varierad utförsåkning. Nybörjarna i pannkaksbackarna, medan de mer avancerade håller till i branterna med tävlingsstatus. Högsta fallhöjden 260m, längsta nedfart 1800m. Barnliftarna i egna åkområden. Inga liftköer. Dock inget för dig som gillar isiga pister eftersom den rikliga natursnön ger ett lagomt mjukt och lättsvängt underlag. I stugbyns replift åker man gratis. Backen är dessutom belyst varje kväll.

 

Trillevallen är ett perfekt snowboard ställe. Utanför de preparerade pisterna är hela fjället som en enda stor snowboardpark. Här har några av världens bästa snowboardåkare fostrats.

 

Tursystemet i Trillevallen är känt för sina sammanlagt 10 mil välskötta turspår till olika utflyktsmål, spåren startar vid husknuten. En unik spårkarta och mångfald skyltar med avståndsangivelser, vädersträck, mm gör turåkningen säker och avkopplande. Vill du komma i form gör du det i motionsspåren 2,5, 5,0 och 7 kilometer långa. Ett annat alternativ är att ta en tur till Ytterstvallens fäbod som har våffelbruk. Merparten av spåren prepareras dagligen. I turområdet råder skoterförbud. (toppen för dig som vill ha tyst i naturen)

 

Här behöver man inte vara uppdaterad med det senaste i kläd och utrustningsväg, men om du behöver köpa eller hyra utrustning för fjällvistelsen så finns det mesta i skidshopen vid liftarna.

Bild över liftsystemet i Trillevallen
Farmor 86 år på väg till Ytterstvallen

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Till första sidan